tekening van Whitepark House Bed & Breakfast, Causeway Coast
Onderscheiding AA voor beste accommodatie 2016-2017
 Er op uit . . . . .

Voor de gelukkigen onder u met voldoende tijd en gelegenheid volgen hier enkele ´dingen die u moet zien´ in de omgeving, afgezien natuurlijk van het lezen en het thee of koffie drinken, met daarbij een ruwe inschatting van de tijd die het u gaat kosten .....

- Maak een wandeling op het strand van Whitepark Bay ..... speur naar fossielen en maak foto´s ..... trek hier 3 uur voor uit.

Strand van Whitepark Bay


- Doe de 12 kilometer lange klifwandeling naar de Giant´s Causeway ..... een van de vele prachtige wandelingen in Ierland ..... reken op minstens 4 uur, neem de bus terug.

- Bezoek de Giant´s Causeway ..... trek zo´n 2 uur uit voor de rondwandeling en de foto´s.

deel van de Giant´s
         	Causeway

deel van de Giant´s
         	Causeway

Strand van at Whitepark Bay

Dunluce Castle


- Bezoek de beroemde Dark Hedges.
   Deze prachtige beukenlaan is geplant in de 18e eeuw door de Stuart familie.
   Deze laan dient ook als decor in opnamen van de bekende tv-serie ´Game of Thrones´

Dark Hedges


- Bezoek de Carrick-a-Rede touwbrug (feb tot okt). Een 30 minuten lange wandeling vanaf het parkeerterrein en weer terug ..... als u het tenminste overleeft !

Carrick-a-Rede


- Bezoek de oude whiskey distilleerderij ´Old Bushmills Distillery ´ ..... reken op zo'n 90 minuten voor de rondleiding ..... taxi terug ?

- Dunluce Castle ..... stop voor een foto ..... of bezoek deze kasteelruïne, trek hier zo´n anderhalf uur voor uit.

- Rathlin Island ..... een bezoek aan dit eiland neemt een volledige dag in beslag, vooral in juni/juli/augustus kunt u daar de kolonies zeevogels bewonderen.

- Glens of Antrim ..... 3 uur durende rondrit door ondermeer Murlough Bay en Glendun ..... plus eventueel nog een extra 2 uur durende wandeling naar de waterval bij Glenariff plus aansluitende lunch in Cushendall ?

Glens of Antrim


Glens of Antrim - Glenariff


- Belfast City ligt op slechts 1 (auto-)uur van Whitepark Bay ..... doe de stadstoer per bus of per speciale taxi ofwel ´black cab´. Deze tocht langs alle hoogtepunten neemt een hele dag in beslag.

- Bezoek het schiereiland Inishowen Inishowen Peninsula in Donegal; dit neemt een dag in beslag ..... inclusief bezichtiging van Derry City en de wandeling over de stadsmuur.

- Speel een partijtje golf op een van de 10 golfbanen in een straal van 30 kilometer rondom Whitepark Bay ..... de beroemde Royal Portrush baan dient u wel van tevoren te reserveren !
© 2020 - Whitepark House B&B, 150 Whitepark Road, Ballintoy, Co. Antrim, BT54 6NH